Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 3741g852kcal21g129.1g11.2g52.4g
Sipuli, paistettu 234g237kcal3g11.4g19.2g4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 2338g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g210g162kcal12g22.9g0.6g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr47g131kcal3.7g4.4g11.2g0.7g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13272g2932kcal90.2g361g85.6g121.4g
Valittu annoskoko6636g1466kcal45.1g180.5g42.8g60.7g
Annoskoko puolitettuna3318g733kcal22.6g90.3g21.4g30.4g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=318272