Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g67g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 200g287kcal19.3g4.1g21.7g0.4g
Tomaattimurska 80g24kcal0.4g4.2g0.2g1.5g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g167g42kcal2.2g7g0.3g0g
Soijakastike 5g3kcal0.3g0.5g0g0g
Punaviini 33g24kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1328g952kcal49g51.6g55g10.8g
Valittu annoskoko664g476kcal24.5g25.8g27.5g5.4g
Annoskoko puolitettuna332g238kcal12.3g12.9g13.8g2.7g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424