Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 116g842kcal1.4g0.5g94.3g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 129g444kcal13.2g90.5g1.6g4.5g
Kananmuna kuoreton 109g156kcal13.7g0.3g11.2g0g
Sokeri 141g572kcal0g140.8g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g66g32kcal0.1g8g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.9g0.2g0.7g
Sokeri 40g162kcal0g39.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1328g4894kcal60.8g672g214.8g10.4g
Valittu annoskoko664g2447kcal30.4g336g107.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna332g1224kcal15.2g168g53.7g2.6g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081