Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1001g270kcal13g48g2g17g
Valkosipuli 67g72kcal5.3g10.9g0.4g1.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g667g187kcal4g39.7g1.3g16.7g
Oliiviöljy 50g443kcal0g0g50.1g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 2002g2874kcal193g40.6g216.8g4.2g
Tomaattimurska 801g235kcal4.5g42.4g1.6g15.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1668g417kcal21.7g70.1g3.3g0g
Soijakastike 50g30kcal2.6g4.8g0g0g
Punaviini 334g235kcal1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g9527kcal490.2g514.4g551g109g
Valittu annoskoko6640g4764kcal245.1g257.2g275.5g54.5g
Annoskoko puolitettuna3320g2382kcal122.6g128.6g137.8g27.3g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424