Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki3231g2585kcal420g64.6g64.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 3231g4274kcal85g103.4g387.7g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 65g262kcal0g64.6g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g113g35kcal0g11.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13312g14313kcal1010g487.8g904.6g0g
Valittu annoskoko6656g7157kcal505g243.9g452.3g0g
Annoskoko puolitettuna3328g3578kcal252.5g122g226.2g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803