Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 291g999kcal29.7g203.8g3.5g10.2g
Sokeri 127g515kcal0g126.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 75g522kcal0.5g0g58.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g35kcal1.2g6.7g0.8g3.1g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.7g12kcal0.4g2.2g0.3g1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen149g49kcal4.9g7.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1332g4337kcal73.4g711.6g126.8g28.6g
Valittu annoskoko666g2169kcal36.7g355.8g63.4g14.3g
Annoskoko puolitettuna333g1084kcal18.4g177.9g31.7g7.2g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780