Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4202g887kcal50.4g142.9g8.4g88.2g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Voi 39g285kcal0.5g0.2g31.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 1121g2481kcal196.1g0g190.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu336g424kcal37g1g30.3g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)280g224kcal2.8g12.6g19.6g0g
Ohrasuurimo 476g1535kcal39.3g300.7g9.5g36.2g
Siirappi 56g169kcal0.1g41.5g0g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5.6g16kcal0.6g2.1g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13328g12114kcal657.2g1015.4g581.4g256.6g
Valittu annoskoko6664g6057kcal328.6g507.7g290.7g128.3g
Annoskoko puolitettuna3332g3029kcal164.3g253.9g145.4g64.2g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144649