Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1101g838kcal20.7g170.7g2.2g11g
Vesi, vesijohtovesi 4004g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 372g122kcal2.3g20.7g0.7g9.5g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g80g24kcal0.8g3.2g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Hirvenjauheliha oma saalis841g942kcal185g0g25.2g0g
Emmental juustoraaste, lidl200g737kcal58.1g0g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13376g5373kcal536.2g397.8g169.2g44g
Valittu annoskoko6688g2687kcal268.1g198.9g84.6g22g
Annoskoko puolitettuna3344g1343kcal134.1g99.5g42.3g11g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312