Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1131g5090kcal73.5g678.6g237.5g35.1g
Voi 226g1641kcal2.7g0.9g183.9g0g
Vadelma 1357g558kcal13.6g55.6g10.9g50.2g
Sokeri 362g1469kcal0g361.6g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g452g1154kcal26.7g14.5g108.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 452g1494kcal9g13.6g158.4g0g
Liivatelehti, gelatiini2262g7895kcal1936.4g0g2.3g0g
Vesi452g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13392g38600kcal4123.8g2249.6g1402.2g170.6g
Valittu annoskoko6696g19300kcal2061.9g1124.8g701.1g85.3g
Annoskoko puolitettuna3348g9650kcal1031g562.4g350.6g42.7g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584