Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen860g284kcal28.4g42.2g0g0g
Hiiva 72g53kcal9.4g0.8g0.3g4.9g
Sokeri 609g2474kcal0g608.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g14g45kcal1.6g8.6g1g4g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 473g675kcal59.1g1.4g48.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1491g5117kcal152g1043.8g17.9g52.2g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g215g1549kcal2.2g2.2g172.1g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)860g1635kcal3.4g395.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1434g803kcal121.9g71.7g2.9g0g
Flora ruoka kevyt & paksu574g344kcal5.7g25.8g22.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton86g18kcal0.3g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13392g25990kcal768g4404.8g531.2g122.4g
Valittu annoskoko6696g12995kcal384g2202.4g265.6g61.2g
Annoskoko puolitettuna3348g6498kcal192g1101.2g132.8g30.6g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817