Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.9g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2g6.6kcal0.6g0.1g0.4g0.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl11g38kcal1.6g7.2g0.3g0.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g20g73kcal2.6g14.2g0.4g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g239kcal10g43g2.2g4.2g
Valittu annoskoko67g119kcal5g21.5g1.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna34g60kcal2.5g10.8g0.6g1.1g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32g1.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89116