Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g28g91kcal6.7g13.8g0.3g3.4g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen2.8g1.1kcal0.1g0.3g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g1.4g4.6kcal0.1g0.7g0.1g0.1g
Kardemumma, annos 2g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Neilikka, annos 4g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g1.4g8.5kcal0.1g0.8g0.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g3.3g2.4kcal0.1g0.4g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g1.9g16kcal0g0g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g260kcal14.4g34.2g5.6g7.6g
Valittu annoskoko68g130kcal7.2g17.1g2.8g3.8g
Annoskoko puolitettuna34g65kcal3.6g8.6g1.4g1.9g
Arvot/100g100g192kcal10.7g25.3g4.1g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830