Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g17g127kcal0g0g14.1g0g
Sokeri 23g93kcal0g22.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.3g9kcal0.8g0g0.6g0g
Kaurahiutale 14g51kcal2g7.8g1g1.4g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Puolukka 6.9g2.7kcal0g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana135g568kcal5.6g62.8g31.4g3.2g
Valittu annoskoko68g284kcal2.8g31.4g15.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna34g142kcal1.4g15.7g7.9g0.8g
Arvot/100g100g420kcal4.1g46.4g23.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536