Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 27g4.2kcal0.4g0.3g0.1g0.4g
Sipuli 3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Kevytkerma11g13kcal0.4g0.5g1.1g0g
Valkoviini kuiva 5.5g3.8kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g1.4g1.2kcal0g0g0.1g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g2.2g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Rypsiöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g68kcal2.6g1.8g4.4g1g
Valittu annoskoko68g34kcal1.3g0.9g2.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna34g17kcal0.7g0.5g1.1g0.3g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.3g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402