Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g5.5g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Tomaattimurska 35g10kcal0.2g1.9g0.1g0.7g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 2.6g0.7kcal0.1g0g0g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g51kcal1g5.8g2.4g1.4g
Valittu annoskoko68g26kcal0.5g2.9g1.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna34g13kcal0.3g1.5g0.6g0.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766