Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle452g587kcal29.3g90.3g13.5g22.6g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 136g36kcal0.5g1.9g1g2.5g
Oliiviöljy 17g150kcal0g0g16.9g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Chili paprika punainen51g20kcal1g4.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1341g1621kcal64g198.8g63g50.8g
Valittu annoskoko671g810kcal32g99.4g31.5g25.4g
Annoskoko puolitettuna335g405kcal16g49.7g15.8g12.7g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503