Mustikkajäätelö

Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Maagic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Hermesetas-jauhe11g33kcal0.1g6.3g0g4.5g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g75g48kcal2.6g0.1g18.7g0g
Mustikka metsä- 135g59kcal0.7g8.6g0.8g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1341g1544kcal32g67.8g152.8g18g
Valittu annoskoko670g772kcal16g33.9g76.4g9g
Annoskoko puolitettuna335g386kcal8g17g38.2g4.5g
Arvot/100g100g115kcal2.4g5.1g11.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250766