Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g364g102kcal2.2g21.7g0.7g9.1g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.5g0.6g4.8g
Basilika, tuore561g224kcal17.4g28g4.5g21.9g
Soijakastike 202g122kcal10.4g19.2g0.2g0g
Vesi561g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g1121g3621kcal560.5g336.3g5.6g61.7g
Rypsiöljy 252g2230kcal0g0g252.2g0g
Tomaattimurska 2802g824kcal15.7g148.5g5.6g53.2g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki561g841kcal5.6g33.6g72.9g3.9g
Mustapippuri 17g47kcal1.8g6.4g0.6g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g16172kcal1234.4g1214.4g685.8g318.2g
Valittu annoskoko6720g8086kcal617.2g607.2g342.9g159.1g
Annoskoko puolitettuna3360g4043kcal308.6g303.6g171.5g79.6g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466