Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1400g238kcal5.6g35g8.4g9.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g1000g200kcal6g33g3g0g
Purjosipuli 800g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Maa-artisokka 1600g729kcal8g131.2g3.2g64g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)800g480kcal8g36g32g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa320g960kcal73.6g0g73.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g6027kcal241g604g246.8g221.2g
Valittu annoskoko6720g3014kcal120.5g302g123.4g110.6g
Annoskoko puolitettuna3360g1507kcal60.3g151g61.7g55.3g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090