Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1709g12643kcal0g0g1400.9g0g
Sokeri 2278g9246kcal0g2275.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 626g894kcal78.3g1.9g64.2g0g
Kaurahiutale 1367g5114kcal198.2g779.1g99.8g136.7g
Leivinjauhe 57g100kcal3g21.5g0g0.3g
Puolukka 683g265kcal3g46.5g3.4g17.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13440g56525kcal565g6249.4g3136.6g309.6g
Valittu annoskoko6720g28262kcal282.5g3124.7g1568.3g154.8g
Annoskoko puolitettuna3360g14131kcal141.3g1562.4g784.2g77.4g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536