Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 514g156kcal6.4g24.7g1g8.7g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Voi 26g186kcal0.3g0.1g20.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 5139g928kcal28.8g128.5g20.6g36g
Vesi, vesijohtovesi 514g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g385g1079kcal73.2g0g84.8g0g
Basilika, tuore 129g35kcal4g1.4g1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13464g4823kcal229.4g317.8g257g94.6g
Valittu annoskoko6732g2411kcal114.7g158.9g128.5g47.3g
Annoskoko puolitettuna3366g1206kcal57.4g79.5g64.3g23.7g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015