Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g2002g3323kcal410.4g14g100.1g38g
Keräkaali 250g2002g481kcal24g82.1g4g42g
Porkkana 667g218kcal4.1g37.1g1.3g17g
Siirappi, tumma47g150kcal0g34.6g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 13g39kcal1.5g2g2.8g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 6.7g4.7kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Vesi2002g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13480g8430kcal880.2g341.2g216.6g194.8g
Valittu annoskoko6740g4215kcal440.1g170.6g108.3g97.4g
Annoskoko puolitettuna3370g2108kcal220.1g85.3g54.2g48.7g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186