Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g1067g1760kcal213.3g0g101.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1800g1370kcal33.8g279g3.6g18g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g1200g240kcal12g36g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 2667g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13480g6861kcal518.2g630g223.2g36g
Valittu annoskoko6740g3430kcal259.1g315g111.6g18g
Annoskoko puolitettuna3370g1715kcal129.6g157.5g55.8g9g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506