Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 208g50kcal3.8g4.6g0.6g4.8g
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Parsakaali brokkoli 208g73kcal9.6g4.1g0.6g5.2g
Kasvisliemikuutio, Knorr8.3g23kcal0.7g0.8g2g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)167g267kcal4.5g4.5g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1350g871kcal39.4g36g56.8g23g
Valittu annoskoko675g436kcal19.7g18g28.4g11.5g
Annoskoko puolitettuna338g218kcal9.9g9g14.2g5.8g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139