Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 4000g1535kcal40g276g8g100g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g2000g5900kcal420g20g460g0g
Hunaja 140g463kcal0.7g113.1g0g0g
Oliiviöljy 260g2299kcal0g0g260g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g140g146kcal11.1g22.8g0.8g2.8g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g100g96kcal1.1g18.2g0g0g
Suola, annos 3g120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13520g20876kcal945.8g900.2g1457.6g205.6g
Valittu annoskoko6760g10438kcal472.9g450.1g728.8g102.8g
Annoskoko puolitettuna3380g5219kcal236.5g225.1g364.4g51.4g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821