Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 2626g5737kcal480.1g0g428.1g0g
Sipuli 175g53kcal2.2g8.4g0.4g3g
Valkopippuri 12g35kcal1.3g5.2g0.3g3.2g
Vesi, vesijohtovesi 3502g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g114g32kcal0.7g6.8g0.2g2.8g
Lanttu, keitetty, suolaa 105g31kcal1.1g4.9g0.3g1.9g
Peruna, keskikokoinen 60g210g126kcal3.2g27.3g0.2g1.9g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13524g12026kcal977.2g105.2g859g25.6g
Valittu annoskoko6762g6013kcal488.6g52.6g429.5g12.8g
Annoskoko puolitettuna3381g3007kcal244.3g26.3g214.8g6.4g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392