Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.8g17.6g2.6g0g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g4000g13200kcal480g2640g96g328g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl200g1800kcal0g0g200g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu400g2164kcal98g71.2g183.6g15.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13560g35424kcal1195.6g5649.4g964.4g687.2g
Valittu annoskoko6780g17712kcal597.8g2824.7g482.2g343.6g
Annoskoko puolitettuna3390g8856kcal298.9g1412.4g241.1g171.8g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152