Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 38g9kcal0.7g0.8g0.1g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g2.5g7kcal0.5g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.3g9kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g77kcal4.4g6.2g3.4g2g
Valittu annoskoko68g39kcal2.2g3.1g1.7g1g
Annoskoko puolitettuna34g19kcal1.1g1.6g0.9g0.5g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204