Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 20g9kcal0.1g1.6g0g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g10g6.2kcal0.2g1.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.5kcal0g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g0.5g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt5.5g2.5kcal0.2g0.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana137g54kcal1.2g7.4g1.6g2g
Valittu annoskoko69g27kcal0.6g3.7g0.8g1g
Annoskoko puolitettuna34g14kcal0.3g1.9g0.4g0.5g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374