Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.7g3.5g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk70g27kcal1.2g5.3g0.1g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1361g944kcal86.2g49.4g44.4g20.6g
Valittu annoskoko681g472kcal43.1g24.7g22.2g10.3g
Annoskoko puolitettuna340g236kcal21.6g12.4g11.1g5.2g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421