Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)240g48kcal0g15.6g0g0g
Valkopippuri 16g45kcal1.7g6.8g0.3g4.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g1280g819kcal44.8g2.6g320g0g
Voi 4000g29016kcal47.6g16g3252g0g
Sitruunamehu, laimentamaton480g101kcal1.4g7.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13632g60059kcal191g97.4g7144.6g9.4g
Valittu annoskoko6816g30030kcal95.5g48.7g3572.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna3408g15015kcal47.8g24.4g1786.2g2.4g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164