Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g3834g1189kcal47.5g279.5g7.7g118.9g
Sipuli (kuorittu)831g224kcal10.8g39.9g1.7g14.1g
Peruna, keskikokoinen 60g959g575kcal14.4g124.6g1g8.6g
Oliiviöljy 173g1526kcal0g0g172.5g0g
Ruokakerma 5%, Valio959g623kcal14.4g40.3g47.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g38g40kcal3g6.2g0.2g0.8g
Valkopippuri 3.8g11kcal0.4g1.6g0.1g1g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13632g8375kcal181g984.2g462.2g286.8g
Valittu annoskoko6816g4188kcal90.5g492.1g231.1g143.4g
Annoskoko puolitettuna3408g2094kcal45.3g246.1g115.6g71.7g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297