Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g3200g4800kcal649.6g0g256g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g120g115kcal5g20.4g0.2g5.9g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g2960g977kcal44.4g142.1g11.8g0g
Oliiviöljy 120g1061kcal0g0g120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13680g14209kcal1414.8g376.4g778g27g
Valittu annoskoko6840g7105kcal707.4g188.2g389g13.5g
Annoskoko puolitettuna3420g3552kcal353.7g94.1g194.5g6.8g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433