Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 47g11kcal0.8g1g0.1g1.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 14g8.9kcal0.4g0.7g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste4.7g17kcal1.4g0.1g1.3g0g
Rypsiöljy 0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g112kcal5.4g5.6g7g2.2g
Valittu annoskoko69g56kcal2.7g2.8g3.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna35g28kcal1.4g1.4g1.8g0.6g
Arvot/100g100g81kcal3.9g4.1g5.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130