Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)6.3g4.2kcal0.9g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)8.8g9kcal1.5g0.1g0.2g0g
Seitiä kuutioina11g10kcal2g0g0.1g0g
Tilli tuore0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)3.9g1.2kcal0g0.2g0g0g
Vesi28g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy (de cecco)0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Purjosipuli4.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g56kcal9g1.4g0.8g0.4g
Valittu annoskoko69g28kcal4.5g0.7g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna35g14kcal2.3g0.4g0.2g0.1g
Arvot/100g100g40kcal6.5g1g0.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770