Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 28g5.1kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Herne 14g10kcal0.7g1.3g0.1g0.4g
Ruokakerma Valio 5%14g8.4kcal0.2g0.4g0.7g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g11g11kcal1.9g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g104kcal6g5g6.4g1.4g
Valittu annoskoko70g52kcal3g2.5g3.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna35g26kcal1.5g1.3g1.6g0.4g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.6g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328