Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g417g85kcal2.5g15.8g1.3g5.8g
Valkoviini kuiva 21g14kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8.2kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.6g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)13g13kcal0.9g2.1g0.1g0.3g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g6.3g6kcal0.3g1.1g0g0g
Basilika, tuore 4.2g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1383g519kcal9.8g54.2g26g14g
Valittu annoskoko691g259kcal4.9g27.1g13g7g
Annoskoko puolitettuna346g130kcal2.5g13.6g6.5g3.5g
Arvot/100g100g38kcal0.7g3.9g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838