Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g6400g4160kcal204.8g307.2g224g0g
Sitruunamehu, laimentamaton256g54kcal0.8g4.1g0g0.3g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g32g54kcal2.6g10.2g0.2g0g
Sinappi 64g84kcal2.8g9g3.8g1.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g96g58kcal2.9g14.4g0.1g0g
Tilli mauste64g11kcal0.9g0.6g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g8842kcal429.6g691g457.2g2.8g
Valittu annoskoko6912g4421kcal214.8g345.5g228.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna3456g2210kcal107.4g172.8g114.3g0.7g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789