Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 601g247kcal6g24.6g4.8g22.2g
Voi 781g5668kcal9.3g3.1g635.2g0g
Suklaa tumma 2404g12418kcal93.8g1280.5g745.3g127.4g
Vehnäjauho puolikarkea 421g1444kcal42.9g294.5g5g14.7g
Sokeri 902g3660kcal0g900.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 1803g2572kcal225.4g5.4g184.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g52017kcal754.8g5017.6g3150.2g328.6g
Valittu annoskoko6912g26008kcal377.4g2508.8g1575.1g164.3g
Annoskoko puolitettuna3456g13004kcal188.7g1254.4g787.6g82.2g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353