Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 3400g2752kcal53.4g572.2g1.7g102g
Tomaattimurska (Euro shopper)1000g300kcal10g40g4g2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g500g600kcal17g18g50g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g400g104kcal4.8g19.2g0.8g6.8g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13840g7512kcal170.4g1298.8g113g221.6g
Valittu annoskoko6920g3756kcal85.2g649.4g56.5g110.8g
Annoskoko puolitettuna3460g1878kcal42.6g324.7g28.3g55.4g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600