Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 3404g2755kcal53.4g572.9g1.7g102.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)1001g300kcal10g40g4g2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g501g601kcal17g18g50.1g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g401g104kcal4.8g19.2g0.8g6.8g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1602g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13856g7520kcal170.4g1300.2g113.2g221.8g
Valittu annoskoko6928g3760kcal85.2g650.1g56.6g110.9g
Annoskoko puolitettuna3464g1880kcal42.6g325.1g28.3g55.5g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600