Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g88g1.1kcal0.3g0g0g0g
Suklaa tumma 176g909kcal6.9g93.7g54.5g9.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g35g23kcal1.2g0.1g8.8g0g
Sokeri 42g171kcal0g42.2g0g0g
Kuohukerma (Ingman)352g1196kcal7.7g10.9g123.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1386g4599kcal32.2g293.8g372.8g18.6g
Valittu annoskoko693g2299kcal16.1g146.9g186.4g9.3g
Annoskoko puolitettuna347g1150kcal8.1g73.5g93.2g4.7g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916