Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2446g4061kcal464.8g0g244.6g0g
Sipuli (kuorittu)315g85kcal4.1g15.1g0.6g5.3g
Rypsiöljy 49g433kcal0g0g48.9g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g98g88kcal2.9g3.4g6.8g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 2446g0kcal0g0g0g0g
Voi 192g1394kcal2.3g0.8g156.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 245g839kcal24.9g171.2g2.9g8.6g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1048g405kcal34.6g29.4g15.7g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix105g52kcal1.6g10.5g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13888g14716kcal1070.4g460.8g952.6g29.2g
Valittu annoskoko6944g7358kcal535.2g230.4g476.3g14.6g
Annoskoko puolitettuna3472g3679kcal267.6g115.2g238.2g7.3g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266072