Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3730g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 1865g518kcal22.2g75.7g3.7g39.2g
Porkkana 373g122kcal2.3g20.7g0.7g9.5g
Sipuli (kuorittu)261g71kcal3.4g12.5g0.5g4.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu37g39kcal2.9g6.1g0.2g0.8g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g84g755kcal0g0g83.9g0g
Naudan paistijauheliha 7%560g778kcal106.3g0g39.2g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.5g27kcal0g6.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13888g4617kcal274.2g243g256.4g107.8g
Valittu annoskoko6944g2309kcal137.1g121.5g128.2g53.9g
Annoskoko puolitettuna3472g1154kcal68.6g60.8g64.1g27g
Arvot/100g100g33kcal2g1.7g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806