Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 224g1591kcal1.7g0.9g179.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2240g739kcal73.9g109.8g0g0g
Hiiva 224g167kcal29.4g2.5g0.9g15.5g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1344g4435kcal362.9g0g322.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2912g9992kcal296.7g2038.4g34.9g101.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13888g33848kcal1529.2g4303.2g1075.2g234.8g
Valittu annoskoko6944g16924kcal764.6g2151.6g537.6g117.4g
Annoskoko puolitettuna3472g8462kcal382.3g1075.8g268.8g58.7g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570