Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 175g242kcal32.9g0g12.3g0g
Makaroni (myllynparas raaka)110g383kcal14g76.3g2.1g3.5g
Tomaattimehu Marli219g32kcal2.2g7.4g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g131g72kcal4.1g8.4g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos8.8g63kcal0g0g7g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%44g123kcal12.7g1.1g7.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1393g1891kcal133.6g198.6g63g7.6g
Valittu annoskoko697g945kcal66.8g99.3g31.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna348g473kcal33.4g49.7g15.8g1.9g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322