Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 282g44kcal3.6g3.4g0.6g4.2g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Kevytkerma113g135kcal3.6g5.1g11.3g0g
Valkoviini kuiva 56g39kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g14g13kcal0.4g0.5g1g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g23g56kcal5g0.2g3.9g0g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1395g698kcal27g23.2g45g9.6g
Valittu annoskoko698g349kcal13.5g11.6g22.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna349g175kcal6.8g5.8g11.3g2.4g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402