Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Tomaattimurska 360g106kcal2g19.1g0.7g6.8g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)10g10kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Sokeri 1.3g5.5kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 27g7.3kcal0.8g0.3g0.2g0.4g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1395g527kcal9g60g24.6g16g
Valittu annoskoko697g264kcal4.5g30g12.3g8g
Annoskoko puolitettuna349g132kcal2.3g15g6.2g4g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766