Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1g7.4kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.8g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.6kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Raparperi 1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g46kcal0.4g6.4g1.8g0g
Valittu annoskoko7g23kcal0.2g3.2g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna4g12kcal0.1g1.6g0.5g0g
Arvot/100g100g333kcal2.9g46.4g13g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251