Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Bataatti, kuorittu 1.5g1.2kcal0g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g0.5g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g8kcal0.2g0.6g0.4g0g
Valittu annoskoko7g4kcal0.1g0.3g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g56kcal1.4g4.1g2.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548